Specialmetaller

Dansk Materiale Teknik tilbyder Amaloy specialmetaller til en lang række af specialiserede formål. Herunder finder du Amaloy specialmetaller til plastværktøjer, hårdt belastede applikationer, fødevarekontaktmateriale, og meget mere.

For spørgsmål, bestilling eller teknisk service, kontakt os på 70 20 16 01 eller mail dmt@dmtas.dk.

Kontakt os her 

Fødevarekontaktmateriale

Vores Amaloy fødevarekontaktmateriale overholder danske samt europæiske lovkrav til fødevarekontakt og fødevaresikkerhed.

 • ​Amaloy 210 FC er særdeles velegnet til lejemateriale, hvor kravet til styrke ikke opfyldes af almindelig bronze. F.eks. lejer i knæled etc.
 • ​Amaloy 210 FC er fødevaregodkendt bronze til kontakt med fødevarer.
 • Amaloy 274 (R.W.M.A. class 3) er en speciallegering med meget høj varmeledningsevne, som er perfekt til bunde, hjørner og kerner i plastværktøjer, hvor det er af vital betydning at få ledt mest mulig varme væk på kortest mulig tid. Materialerne ændrer sig ikke, da de ikke hærder yderligere op, selvom de bliver udsat for høje temperaturer.​
 • Amaloy 274 er fødevaregodkendt bronze til kontakt med fødevarer.​

Amaloy til hårdt belastede applikationer

 • ​Amaloy 210 er særdeles velegnet til lejemateriale, hvor kravet til styrke ikke opfyldes af almindelig bronze. F.eks. lejer i knæled etc.
 • Amaloy 232 er særdeles velegnet til lejemateriale i hårdt belastet maskineri. Eks. entreprenørmaskiner etc.
 • Amaloy CA 10 er særdeles velegnet til glideskinner og lignende, hvor kravet til korrosionfasthed er meget stort.
 • Amaloy 12 TH er særdeles velegnet til glideskinner. F.eks. styreskinne for presser, trækringe for dybtræk etc.
 • Amaloy 12 FH er et ideelt materiale for bukke og dybtræksværktøjer. F.eks. ruller, dorn, trækning og tilholderring for dybtræk i rustfast stål. Materialerne er umagnetiske, ridser ikke, tillader snævre radier, længere træk/operation samt træk uden folie. Friktionskoefficient mod rustfast stål er typisk 0,08.

Alle ovennævnte legeringer er berylliumfri.

 • Amaloy CNB (R.W.M.A. class 3) er en speciallegering, med meget høj varmeledningsevne og stor styrke, som er perfekt til f.eks modstands svejsning. F.eks. svejsehjul til svejsning af stålrør, støbeforme for metalstøbning samt ventilsæder. Legeringen indeholder 0,5% beryllium.
 • Amaloy CNB 2 (R.W.M.A. class 4) er en speciallegering med meget stor styrke, der egner sig fortrinligt til f.eks. lejetætninger i højtryk hydraulik og til steder, hvor kravet til korrosionfastheden er stort. Legeringen indeholder 2% beryllium.​

Amaloy til plastværktøjer

 • Amaloy 274 (R.W.M.A. class 3) er en speciallegering med meget høj varmeledningsevne, som er perfekt til bunde, hjørner og kerner i plastværktøjer, hvor det er af vital betydning at få ledt mest mulig varme væk på kortest mulig tid. Materialerne ændrer sig ikke, da de ikke hærder yderligere op, selvom de bliver udsat for høje temperaturer.
 • Amaloy 278 er udviklet på basis af Amaloy 274. Denne anvendes hvor kravet til styrke ikke opfyldes af Amaloy 274.
 • Amaloy 210 er særdeles velegnet som lejematerialer (bøsninger for udstøder samt glidestyr). Materialet er også velegnet til tynde kerner på steder, hvor kravene til glideegenskaberne er store.
 • Amaloy 232 er velegnet til kernemateriale, hvor kravene til slidstyrke og trykstyrke er højere end kravet til varmeledningsevne, f.eks. ved lukkeflader.
 • Amaloy CA 10 er særdeles velegnet til glideskinner og lignende, hvor kravet til korrosionsfasthed er meget stor.

Ovennævnte legeringer er berylliumfri.

 • Amaloy CNB (R.W.M.A Class 3) er en speciallegering med meget høj varmeledningsevne og stor styrke. Legeringen er perfekt til bunde, hjørner og kerner i plastværktøjer, hvor det er af vital betydning at få ledt mest mulig varme væk på kortest tid. Legeringen indholder 0,5% beryllium.
 • Amaloy CNB 2 (R.W.M.A Class 4) er en speciallegering med høj varmeledningsevne, der egner sig fortrinligt både til blæsestøbning og sprøjtestøbning. Denne legering kan især anbefales til plastværktøjer på steder, hvor kravet til styrke er meget stort f.eks ved lukkeflader. Legeringen indholder 2% beryllium.

 

Amaloy til træk- og bukkeværktøj

 • Amaloy 12 TH er særdeles velegnet til glideskinner og kernematerialer i plastforme. F.eks. styreskinner for presser, kerne- og kantmaterialer i sprøjtestøbeforme samt trækringe for dybtræk.
 • Amaloy 12 FH er et ideelt materiale for dybtræksværktøjer. F.eks. dorne, trækringe, tilholderringe for dybtræk i rustfri stål. Materialet er umagnetisk, ridser ikke, tillader snævre radier, længere træk/operation samt træk uden folie.

Friktionskoefficient mod rustfast stål er typisk 0,08.

Elektrodematerialer til gnistbearbejdning

 • Amaloy CCZ (R.W.M.A. class 2) er et elektrodemateriale med lang levetid, 3-5 gange så lang som tilsvarende elektrode i elektrolytisk kobber.
 • Amaloy WCU (Wolframkobber) er elektrodematerialet med størst hårdhed og længst levetid.

Ovennævnte legeringer er berylliumfri.

Kobberlegeringer

Amaloy® – kobberlegeringer
Fra lager og værk føres følgende legeringer og dimensionsområder:

Dimensioner

Specialmetaller fra Dansk Materiale Teknik A/S - Kobberlegeringer

 

Specialbronze

Amaloy ®- specialbronzer
Fra lager og værk føres følgende legeringer og dimensionsområder:

​Dimensioner

Specialmetaller fra Dansk Materiale Teknik A/S - Specialbronzer

Kontakt os om jeres projekt

Hvis du har spørgsmål til vores produkter eller ydelser, så er du velkommen til at sende os en mail ved at udfylde formularen.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Skriv til os

70 20 16 01