Overfladebehandling af aluminium, stål, metal og jern

Har du brug for en virksomhed der tilbyder godkendte overfladebehandlinger af aluminium, stål, metal og jern til enten fødevare og/eller medicinalindustrien? 

Kontakt os her 

Overfladebelægninger til industrien, herunder fødevare- og medicinalindustrien

Hos Dansk Materiale Teknik A/S har vi mange års erfaring med både salg og teknisk rådgivning inden for overfladebelægninger, herunder også fødevaregodkendte overfladebelægninger. I dag samarbejder vi primært med industrien, men også med andre brancher i hele landet.

Vi tilbyder en lang række forskellige overfladebehandlinger

Som en af Danmarks førende inden for området, leverer vi en lang række forskellige overfladebelægninger. Dette inkluderer blandt andet overfladebehandling af aluminium stål, rustfrit stål, støbejern, kobber, bronze, messing og aluminiumlegeringer, samt belægninger til bl.a. austenitisk rustfrit stål, nikkelbaserede legeringer og koboltkromlegeringer. Flere af metoderne kan anvendes til emner, som kommer i berøring med levneds- og lægemidler.​

Få mere information om vores fødevaregodkendte overfladebehandlinger til stål, aluminium og øvrige metaller

Kontakt os for at få en snak om vores store program indenfor alle former for fødevare- og medicinal godkendte overfladebehandlinger og -belægninger. Vi giver gerne teknisk rådgivning hvis der er behov for dette, ligesom vi også gerne sender et uforpligtende tilbud. Du kan læse mere om de forskellige typer overfladebelægninger længere nede på denne side.

Ring til os på telefon 70 20 16 01 eller mail på dmt@dmtas.dk for at høre nærmere.​

NEDOX®– Overfladebehandling af f.eks. stål

SE – UK – DE​

Beskrivelse
NEDOX® er en overfladebehandling af stål, rustfrit stål, støbejern, kobber samt bronze og messinglegeringer. Processen bygger på en variant af kemisk fornikling med integreret polymer, som giver emnets overflade en række funktionelle egenskaber:

 • ​Høj hårdhed
 • Slidstyrke
 • God modstand mod korrosion
 • Lav rivningstendens
 • Lav friktionskoefficient
 • Gode slipegenskaber
 • Snævre tolerancer
 • Ensartet lagopbygning
 • Ingen efterbearbejdning

Der forekommer en række forskellige pålægningsmetoder. De har alle en kombination af ovenstående egenskaber, men hver enkelt er optimeret mod en eller flere af dem.

NEDOX® SF-2
Giver højeste hårdhed og slidstyrke sammen med den bedste korrosionsbeskyttelse, lav friktion og gode slipegenskaber. Kan anvendes, hvor materialet kommer i berøring med levneds- og lægemidler.

NEDOX® NH-1
Giver god korrosionsbeskyttelse, hårdhed og slidstyrke kombineret med lav friktion.

NEDOX® NH-3
Giver høj hårdhed og god slidstyrke kombineret med lav friktion.

NEDOX® U 4
Giver de bedste slipegenskaber specielt mod gummi og uretan samt ved varmlukning af plast-emballage. Kan anvendes, hvor materialet kommer i berøring med levneds- og lægemidler.

NEDOX® FM-5
Giver den bedste tørsmøring, laveste friktion, højeste hårdhed og bedste slidstyrke. Dette ved belægning med en kombination af molybdendisulfid og polymer.

Læs mere

 

TUFRAM/YTOX – Overfladebehandling af aluminium

SE – UK – DE​

Beskrivelse
Tufram® er en overfladebehandling af aluminium og aluminiumlegeringer. Processen bygger på en kombination af hårdanodisering og polymer, som giver emnets overflade en række funktionelle egenskaber.

 • Høj hårdhed
 • God modstand mod korrosion
 • Lav rivningstendens
 • Snævre tolerancer
 • God elektrisk isolering
 • Slidstyrke
 • Lav friktionskoefficient
 • Gode slipegenskaber
 • Ensartet lagopbygning
 • Ingen efterbearbejdning

Der forekommer en række forskellige pålægningsmetoder. De har alle en kombination af ovenstående egenskaber, men hver enkel er optimeret mod en eller flere af dem.

TUFRAM® L4
Giver gode slipegenskaber, hårdhed og slidstyrke.

TUFRAM®H-0
Giver gode slipegenskaber, hårdhed og slidstyrke. Godkendt til kontakt med levneds- og lægemidler.

TUFRAM®FC-12
Giver den bedste tørsmøring ved belægning i en kombination af molybdendisulfid og polymer samt en høj hårdhed og god slidstyrke.

TUFRAM® R66
Giver de bedste slipegenskaber, specielt mod gummi og uretan.

TUFRAM®C-22
Giver de bedste korrosionsbeskyttende egenskaber og har god hårdhed, men noget ringere slidstyrke sammenlignet med L-4 og FC12.

YTOX® FC
Giver stor hårdhed og god slidstyrke. Godkendt til kontakt med levneds- og lægemidler.

YTOX® FCP
Giver gode slip- og friktionsegenskaber, stor hårdhed og slidstyrke. Godkendt til kontakt med levneds- og lægemidler. Tåler høje temperaturer.​

Læs mere

 

HÅRDANODISERING – Overfladebehandling af aluminiumlegeringer

Beskrivelse
Ved at hårdanodisere aluminiumlegeringer ved lav temperatur opnås en overflade med meget god slidbestandighed. Samtidig opnås en god korrosionsbeskyttelse med elektrisk isolerende egenskaber.

Egnede legeringer
De fleste aluminiumlegeringer kan hårdanodiseres. Jo renere legering desto tykkere lag kan opnås. Og jo tykkere lag desto hårdere og bedre korrisionsbeskyttelse opnås.

Eksempelvis kan SIS 4244 (ca. 7% silicium) ikke opnå et tykkere lag end 50 µ m. Normalt opererer man med lagtykkelse på 25 – 80 µ m.

Legeringer, der indeholder mere end 2% kobber, er ikke egnede til hårdanodisering. Silicium, zink- og kobberlegeret aluminium opnår en lavere hårdhed.

Læs mere

 

ANODISERING – Overfladebehandling af aluminiumlegeringer

Beskrivelse
Overfladen bliver efter behandlingen hård, korrosionsbestandig, slidbestandig og elektrisk isolerende.

Ved en elektrolytisk iltning af overfladen dannes et beskyttende oxidlag. Oxidlaget kan indfarves i forskellige farver. Ved at udføre overfladebehandlingen under specielle betingelser kan et meget slidstærkt lag opbygges (hårdanodisering, som beskrives særskilt).

Visse aluminiumlegeringer kan ved kemisk polering før anodisering opnå en meget fin glans (glansanodisering).

Valg af aluminiumlegeringer
Ren aluminium (99,9%) forekommer stort set udelukkende som plettering på legeret aluminiumplade.

Når vi taler om anodisering, regner vi derfor med behandling af aluminium tilsat forskellige andre legeringselementer.

Ved valg af aluminiumlegering kan man gå ud fra, at alle legeringselementer, bortset fra magnesium, forringer resultatet set fra et dekorativt synspunkt.

Læs mere

 

TEFLONCOAT – Flouropolymerbelægning

Beskrivelse
​Tefloncoat er fluoropolymerbelægninger, der giver særdeles gode glide- og slipegenskaber. Takket være ChemCoat-infusionsmetoden opnås en særlig god forankring i basematerialet (substratet)​.

Delta MKS®
Delta MKS er en zinklamelbelægningsmetode, som appliceres med moderne metoder, f.eks. centrifugering/dip spin, nedsænkning eller helautomatiske vådbelægninger.

MagnaCoat®
MagnaCoat-belægninger har en praktisk taget porefri overflade.

PlasmaCoat®
Med denne overfladelagkombination kan man også opnå meget fine friktionsøgningsegenskaber.

TempCoat®
Ekstraordinære slip- og glideegenskaber opnås, når TempCoat-metoden anvendes.

Læs mere

 

KOLSTERERING – Overfladebelægning til austenitisk rustfrit stål, nikkelbaserede- og koboltkromlegeringer

EN – SE​

Beskrivelse
Hærdning af rustfrit stål (S3P) med teknologien Kolsterering® tilbyder unikke overfladehærdende løsninger til austenitisk rustfrit stål, nikkelbaserede legeringer og koboltkromlegeringer.

Kolsterering giver øgede mekaniske og slidstærke egenskaber uden at påvirke korrosionsmodstanden negativt.

Læs mere

 

HÅRDFORKROMNING – Overfladebehandling der giver en god korrosionsbeskyttelse

Beskrivelse
Overfladebehandlingen giver en meget god korrosionsbeskyttelse og en udmærket beskyttelse overfor slid. Friktionskoefficienten for det udfældede kromlag er meget lav, hvorfor metoden har fået en meget stor anvendelse indenfor hydraulikområdet.

Udførelse og anvendelse
​Hårdforkromning kan udføres direkte på stål, støbejern, aluminium og kobber. Hårdforkromning kan anvendes til at reparere slidte eller fejlbearbejdede maskindele.​

Læs mere

 

PVD – Til optimal beskyttelse og lang levetid

Beskrivelse

PVD belægninger er belægninger bestående af nogle af naturens hårdeste materialer, som effektivt modstår abrasivt slid. PVD er særdeles velegnet til eksisterende værktøjer og sikrer bl.a. optimal beskyttelse af funktionsoverfladerne. En lavere mere kontrolleret friktion sikrer de belagte komponenter en betydelig længere levetid.

PVD’s kemiske resistens mindsker risikoen for korrosion og gør derfor også belægningerne velegnede til medicinske applikationer, f.eks. kirurgiske instrumenter og implantater.

PVD er ligeledes velegnet til dekorative formål.

Flere PVD belægninger kan belægges ved temperaturer under 70°C, hvilket øger muligheden for valg af materialer, der kan belægges.

Læs mere

 

Kontakt os om jeres projekt

Hvis du har spørgsmål til vores produkter eller ydelser, så er du velkommen til at sende os en mail ved at udfylde formularen.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Skriv til os

70 20 16 01