PVD og CVD til coating og belægning af emner

​Avancerede overfladebelægninger, som kan benyttes af værktøjer til bl.a. skærende bearbejdning, formværktøjer til plast og gummi samt presseværktøjer.

Stor erfaring med rådgivning inden for PVD

Vi har et tæt samarbejde med kunder gennem mange år indenfor kvalificeret rådgivning om valg af materiale, lagtykkelse, overfladeruhed og de bedste forbehandlingsmetoder. Forbehandlingsmetoder er ofte undervurderet i forhold til at finde en vellykket, funktionel og optimal løsning.

PVD er velegnet som belægning til de eksisterende værktøjer, idet den giver en minimal tilvækst på blot 3-8 µm. Men det er også vigtigt at sikre en korrekt forbehandling, den rette overfladeruhed og det bedste valg af materialer.

Værktøjer til pladebearbejdning

​En Ionbond-behandling giver:

  • ​Ridsefri emner
  • ​Færre driftsforstyrrelser
  • ​Længere levetid for værktøjet
  • ​Reduceret behov for smøremiddel

De fleste, som anvender presseværktøj, belægger deres klippe- og stanseværktøjer, fordi det giver færre problemer med slitage, friktion og påsvejsning på de udvendige og indvendige overflader. Det medfører et slibeinterval, som holder 3-10 gange længere.

Faktorer såsom slibeinterval, plademateriale, tykkelse, klippespalte og geometri har en betydning for det rette valg af værktøjsmateriale og belægning.

 

Formværktøjer for plast, gummi og værktøjer til spåntagende bearbejdning

Vi forhandler et bredt udvalg af avancerede overfladebelægninger, som kan benyttes af værktøjer til skærende bearbejdning og af formværktøjer til plast og gummi. Vi hjælper gerne med råd og vejledning, så du kan vælge den bedste løsning.

Fordelene ved Ionbond-behandlinger er, at funktionsoverfladerne bliver beskyttet mod f.eks. påsvejsning og slitage fra fyldstoffer og kemiske angreb fra restgasser. Dermed opnår du kortere cyklustider og bedre emner.

Andre typer værktøj og komponenter

En overfladebelægning med Ionbond-behandling består af nogle af naturens hårdeste materialer, som effektivt modstår abrasivt slid.

Overfladebelægningerne har endvidere nogle egenskaber, som typisk giver en lavere og mere kontrolleret friktion, når man sammenligner med ubehandlede emner. Derfor får mange overfladebehandlede maskinkomponenter en betydeligt længere levetid.

 

Den gode vedhæftning kombineret med overfladebelægninsmatrialets indre

Flere af overfladebelægningerne kan belægges ved temperaturer under 250oC, og i nogle tilfælde under 200oC, hvilket kraftigt øger muligheden for valg af materialer, som kan belægges.

De fleste overfladebelægninger har dekorative farver. Typisk er kombinationen af farve og funktion en væsentlig faktor. Det gælder også for konsumentprodukter, hvor slid er problematisk. Det kan f.eks. være støddæmperrør til motorcykler eller lineførere i fiskehjul. Samtidig gør farven, at det er nemt at se, når laget er slidt igennem. Det er relevant for blandt andet pasemner og kalibreringsemner, hvor det er vigtigt, at der er sikkerhed for nøjagtige mål.

Overfladebelægningsmaterialerne er kemisk resistente i de fleste miljøer, og det mindsker risikoen for korrosion. Dermed er overfladebelægningerne også velegnede til mange medicinske applikationer såsom kirurgiske instrumenter og implantater.

 

Kontakt os for at høre mere om coating og belægning

Ønsker du yderligere oplysninger eller et uforpligtende tilbud, er du meget velkommen til at ringe til os på telefon 7020 1601, eller sende os en mail på dmt@dmtas.dk.​

Kontakt os om jeres projekt

Hvis du har spørgsmål til vores produkter eller ydelser, så er du velkommen til at sende os en mail ved at udfylde formularen.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Skriv til os

70 20 16 01