­

PVD/CVD

 • Tæt samarbejde gennem mange år med kunder indenfor forskellige områder har skabt muligheder for kvalificeret rådgivning med hensyn til for eksempel valg af materiale, lagtykkelse samt de bedste forbehandlingsmetoder. Især det sidste er en ofte meget undervurderet detalje for en vellykket funktionel løsning. PVD er velegnede belægninger til eksisterende værktøjer, da overfladebehandlingen giver minimal tilvækst: 3-8 µm.Overfladebelægning er ikke alt! Korrekt forbehandling, overfladeruhed, valg af materialer etc. er også meget vigtige detaljer for at skabe den bedste løsning på netop din virksomheds problem.


  productimage_tixon2
  productimage_tixon3
  productimage_tixon1


  Værktøjer til pladebearbejdningIonbond® – behandling giver:

  • Ridsefri emner
  • Reduceret behov for smøremiddel
  • Færre driftsforstyrrelser
  • Længere levetid for værktøjet

  De fleste kunder, som anvender presseværktøj, belægger endog deres klippe- og stanseværktøjer. Især på grund af færre problemer med slidtage, friktion og påsvejsning både på udvendig- og indvendig overflade.

  Resultatet er bl.a. 3 – 10 gange længere slibeinterval. Plademateriale, tykkelse, klippespalte og geometri er alle vigtige faktorer, som påvirker valg af værktøjsmateriale og belægning.

  Værktøjer for spåntagende bearbejdning, formværktøjer for plast og gummi
  Vi tilbyder et bredt udvalg af avancerede overfladebelægninger for værktøjer til skærende bearbejdning og formværktøjer for plast og gummi. Og vi hjælper dig gerne med at udrede begreberne, så du får overblik over den/de bedste løsninger for netop dit behov.

  Fordelene ved Ionbond® – behandlinger er, at funktionsoverfladerne beskyttes mod bl.a. påsvejsning smat slidtage fra fyldstoffer og kemiske angreb fra restgasser. Resultatet bliver en række forbedringer, såsom kortere cyklustider og bedre emner.

  Andre typer værktøj og komponenter
  Slid/friktion: Avanceret overfladebelægning med Ionbond® – behandling består af nogle af naturens hårdeste materialer. Disse modstår derfor abrasivt slid på en enestående måde. Disse egenskaber er yderst interessante for en del forskellige applikationer. Overfladebelægningerne har desuden egenskaber, som ofte giver lavere og mere kontrolleret friktion i sammenligning med ubehandlede emner. Mange overfladebehandlede maskinkomponenter får derfor en betydeligt længere levetid.

  Den gode vedhæftning kombineret med overfladebelægningsmaterialets høje indre

  Temperatur: Flere af overfladebelægningerne kan belægges ved temperaturer under 250oC, i nogle tilfælde under 200oC, hvilket kraftigt øger muligheden for valg af materialer, som kan belægges.

  Farve/kemi: De fleste af de overfladebelægninger, som tilbydes, har farver, som er meget dekorative. Kombinationen farve/funktion er ofte en væsentlig faktor, endog for forskellige konsumentprodukter, hvor slid kan være et problem. Et eksempel på dette er støddæmperrør til motorcykler eller lineførere i fiskehjul. Farven gør det desuden enkelt at se, hvornår laget er slidt igennem. Dette er f.eks. interessant for pasemner eller kalibreringsemner, hvor sikkerhed for nøjagtige mål er af stor vigtighed.

  I de fleste miljøer er overfladebelægningsmaterialerne kemisk resistente, hvilket mindsker risikoen for korrosion. Disse egenskaber bevirker, at disse overfladebelægninger også er interessante til mange medicinske applikationer, f.eks. kirurgiske instrumenter og implantater.
  Stripning: Ved at fjerne overfladebelægningen, hvilket er en tjeneste, vi yder for alle vore overfladebelægninger lagt på de fleste metaller, og genbelægge emnerne, kan den totale livslængde for et emne i princippet være ubegrænset.

For at bestlle varer skal du udfylde vores bestillingsformular.

Er der noget du mangler svar pa. kan du kontakte os ved at ringe pa 7020 1601 eller sende en mail till DMT@DMTAS.DK, sa vender vi tilbage hurtigst muligt.